Дали го знаете моменталниот развој на електрични цевки за греење од нерѓосувачки челик во Кина?

Со забрзување на прилагодувањето на индустриската структура наелектрични цевки за греење од нерѓосувачки челик, идната индустрија ќе биде конкуренција на иновации во технологијата на производите, безбедноста на квалитетот на производот и конкуренцијата на брендот на производот. Производите ќе се развиваат кон висока технологија, високи параметри, силна отпорност на корозија и долг работен век. Друг аспект на развојот на енергијата е заштедата на енергија. Од перспектива на заштеда на енергија, електричната енергија е чиста енергија. Иновацијата на нанотехнологијата ги прави нанометарските грејни цевки подобри во перформансите и помала потрошувачка на енергија од традиционалнитеелектрични цевки за греење.

цевка грејач за одмрзнување1

По децении на развој, електричните цевки за греење во Кина сега се релативно зрели. Со сè пожестоката пазарна конкуренција, некои производи наелектрична цевка за греењедостигнаа заситеност на пазарот, што резултираше со ситуација на недостиг на понуда. Некои мали компании имаат тешкотии да преживеат. Многу експерти изјавија дека во сегашната пазарна средина наелектрични цевчести грејачи, квалитетот и технологијата се многу важни за опстанокот на претпријатијата. Ова е, исто така, основната побарувачка за енергичен развој на електричните цевки за греење во Кина, придвижувајќи ја кинеската индустрија за електрични цевки за греење кон светот. Со повеќе политички насоки и научна и технолошка поддршка, електричните цевки за греење ќе имаат многу широки изгледи за развој.

Дали површината на електричната грејна цевка е електрично наполнета? Сите знаеме дека грејниот елемент, електричната грејна жица, е електрично наполнет, но дали и површината на електричната грејна цевка е електрично наполнета? Одговорот е не. Бидејќи површината не е електрично наполнета, електричните цевки за греење се широко користени за загревање течности. Значи, зошто површината на електричната грејна цевка не е електрично наполнета? Тоа е затоа што јазот помеѓу електричната жица за греење и обвивката на електричната грејна цевка обично се полни со прашок, а полнењето на прав од магнезиум оксид е и изолационо и проводливо на топлина.

Во процесот на развој на кинеската индустрија за електрични цевки за греење во последниве децении, стандардите за електрични цевки за греење постигнаа брз напредок, пазарната цена стана стабилна, а пазарната перспектива е добра. Како одговор на повикот на државата, зачувувањето на енергијата стана принцип и цел на индустрискиот развој. Индустријата за електрични цевки за греење има две главни развојни насоки. Една од нив е да се развие од една сорта до повеќе сорти и спецификации. Другата е да се развива во насока на зачувување на енергијата.


Време на објавување: Октомври-07-2024 година