Зошто да не се исуши грејната цевка со потопна прирабница?

Нагрејач со потопна прирабницачесто се користи во индустриски резервоари за вода, печки за термално масло, котли и друга течна опрема, во процесот на употреба поради грешки во намалувањето на течноста во случај на континуирано загревање или дури и празно горење. Таквиот резултат често ќе предизвика грејната цевка да изгори, во случај на несреќи. Значи, што треба да знаеме, на што да внимаваме?
,
Цевката за греење од не'рѓосувачки челик е поделена на течна цевка за греење и сува цевка за греење бидејќи нејзиниот сопствен дизајн на оптоварување на површината не е ист. Обично, површинското оптоварување на течната електрична цевка за греење е многу поголемо од она на сувото греење. Бидејќи течната електрична цевка се загрева во течноста, топлината на површината на грејната цевка лесно се апсорбира од течноста, така што температурата на површината на грејната цевка не е премногу висока, така што дизајнот на површинското оптоварување на течното греење цевката може да биде повисока.

грејач на цевката за фритеза
,
Напотопна прирабница грејач цевка, бидејќи работната средина е во воздухот, самиот воздух има негативен ефект на попречување на спроводливоста на топлината, така што површинското оптоварување на сувата грејна цевка е мало. Ако на течната електрична цевка за греење се појави феномен на суво горење, температурата на површината на грејната цевка не може веднаш да се распрсне, а грејната цевка ќе предизвика внатрешната температура да биде превисока, што ќе предизвика грејната цевка да изгори и цевката ќе експлодира сериозно.
,
Квалитетот на цевката за греење од нерѓосувачки челик има директна врска со производителот, а при изборот на производи мора да бидеме внимателни. Грејачот JINGWEI е ангажиран во индустријата за грејни цевки повеќе од десет години. Производите се користат во многу придружни производители и имаат богато искуство. Квалитетот на производот може да се гарантира.


Време на објавување: 05.08.2024